Pozostałe
• NBP: Strata banku za 2023 r. wyniosła 20,8 mld zł,
• Rosja: Władze: po ataku ukraińskich dronów pożar w obiekcie energetycznym w obwodzie smoleńskim,
• Pomorskie: Cztery osoby ranne w zderzeniu busa z osobówką na dw 222,
• Apelacja od wyroku w procesie trzech b. pracownic koszalińskiego sądu będzie rozpoznawana w Gdańsku,
• Narodowy Bank Polski zanotował pokaźną stratę,
• Śląskie: Zmarł siedmiolatek, który został ciężko ranny w wypadku w Imielinie,
• Stolica: Wystawa prac Grzegorza Pabla w Teatrze Wielkim-Operze Narodowej - od czwartku,
• Szefowa służby cywilnej: będę postulowała stały wzrost wynagrodzenia w służbie cywilnej,
• Sondaż dla DGP i RMF FM: Polacy wolą tani wynajem od dopłat do kredytów hipotecznych,
• Niemcy: "Die Welt": jaką rolę odegrała Polska w odblokowaniu pomocy USA dla Ukrainy?,
• Macedonia Płn.: Rozpoczęło się głosowanie w wyborach prezydenckich,
• Do Lublina wróciła przedwojenna korespondencja Jeszywas Chachmej Lublin,
• To był trudny rok dla Unimotu. Polityka odbiła się na wynikach importera paliw,
• SI zagrożeniem dla... praw człowieka!,
• Tak natura inspiruje farmy wiatrowe,
• Za Tuska Polaków nie stać na wyjazdy? "Zostają w domu",
• Kredyt czy tani najem? Polacy wybrali,
• USA: Indeks PMI w przemyśle w kwietniu 24 spadł do 49,9 pkt,
• USA: Indeks PMI w usługach w kwietniu 24 spadł do 50,9 pkt,
GazetaPrawna.pl, 17.09.2020
Zwykle nie lubimy smaku gorzkiego i cieszymy się słodkim. Przyczyną tego jest proces ludzkiej ewolucji, który pomógł nam, jako gatunkowi, przetrwać. Gorzkie jedzenie przez milenia sugerowało truciznę, podczas gdy słodkie zapewniało uśmierzenie głodu. Dziś, paradoksalnie, te proste zasady przestały być już tak oczywiste jak kiedyś.
Podobne.
• Ale traf! Mamy złoże uranu tuż obok planowanego reaktora,
• Ważna branża finansowa ze spadkiem obrotów, ale wkrótce ma być lepiej,
• PKP Cargo przewozi coraz mniej, ale ma zyskać na unijnym planie,